Около 17.15 ч. при верижен удар между няколко автомобила и микробус край Стара Загора загина 33-годишен мъж от Ямбол, а други трима пострадаха. Катастрофата станала между селата Оряховица и Подслон, като пътят бе затворен за няколко часа и трафикът бе пренасочен през селата Дълбоки - Оряховица - Братя Кунчеви.

Все още няма информация за причините за тежкия инцидент, но отсечката при село Подслон е една от най-опасните в страната. За период от 3 години в този участък има над 20 загинали и над 150 тежко ранени.

Час по-рано 66-годишен мъж загина при челен удар на главния път Велико Търново-Русе в село Самоводене. Мъжът шофирал лек автомобил "Опел Астра" с русенска регистрация, когато внезапно навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно в джип с британска регистрация. Той е загинал на място, а 33-годишният водач на джипа от силистренското село Айдемир е откаран във великотърновската болница с травми в областта на гръдния кош, но без опасност за живота.

От началото на годината при катастрофи в страната са загинали 60 души, съобщиха от пресцентъра на МВР. 894 души пък са били ранени.