Сигналът за горящата жена е подаден в 9.20 ч на тел. 112.

Инцидентът е станал на ул. "Братя Жекови" 62 в Стара Загора. На мястото незабавно е изпратен екип на Спешна помощ. Работещи в близкия хранителен магазин, които са станали свидетели на ужасяващата гледка, разказват, че 32-годишната жена се е заляла с бензин.

На мястото са намерени туба и дамската чанта на пострадалата.

Ръководителят на Спешния център д-р Чавдар Попов съобщи пред БНР, че линейката е пристигнала на мястото за 3 минути. На жената веднага са били поставени банки с животоспасяващи системи. Според д-р Попов при идването на екипа обувките на жената още горели.

Пострадалата, която се казва Силвия Мишкова. Тя
е транспортирана за лечение в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.

От пресцентъра на Университетската болница съобщиха, че жената е с 92 процента изгаряния и в тежка шокова травма. Тя е вдишала и топли пушечни газове в белите си дробове. По спешност е извършена операция, включваща отбременяващи разрези на засегнатите участъци в долните крайници и гръдния кош и раните са превързани.

Заради шоковото състояние жената е поставена в медикаментозна кома. Направени са й вливания с кристалоидни разтвори и успокоителни лекарства.

Съседи твърдят, че Силвия има психично заболяване, но това не може да бъде потвърдено на този етап.

Младата жена не е семейна, живее с родителите си пенсионери. Бащата е бил на висока ръководна позиция в мини „Марица-изток“, а майка й е била учителка. Пред д-р Попов след инцидента тази сутрин тя споделила, че преди време дъщеря й е претърпяла травма. Паднала от високо и си счупила лумбални прешлени. От тогава е по-трудно подвижна и по-затворена.

Нейна съседка заяви, че не знае Силвия да е имала психически проблеми.

"Не мога да кажа, защото водехме много адекватни разговори с нея. Само съм забелязала, че е по-затворена, не е много контактна. Другото, което е, че освен да комуникира със съседите и родителите си, не излиза да ходи по дискотеки, заведения, да идват приятели, момчета – не", казва жената.

Семейството на Силвия няма материални проблеми
. Тя работела заедно с баща си в семеен железарски магазин, регистриран на нейно име. Съседите й я познават като отзивчива и много сърдечна.

На 3 ноември малко преди 15 часа 38-годишната фотографка Лидия Петрова посегна на живота си пред фонтана на президентството. Жената, която има 11-годишен син, се заля с бензин и се запали. Тя бе настанена в "Пирогов" в критично състояние с 90 процента изгаряния по цялото тяло и главата. След седмица борба за живот, Лидия почина.