Няколко дни по-късно - на 4 юни - местният полицейски инспектор забелязал, че малкият Марсел има рани по гърба, предаде Дарик радио.

Детето е откарано в разградската болница за медицински преглед. Установени са синини по дължината и ширината на гърба на момчето. Разследването установило, че те са в резултат на бой с кабел. Побоят е нанесен от 39-годишния баща.

Орлин Абаджиев има общо девет деца, а семейството се изхранва със събиране на билки, от социални помощи и детски надбавки. Досега не е имало сигнали за насилие в семейството.

Бащата разказа, че е набил сина си, защото го хваща в кражба. Изчезнал бил 1 лев.
„Относно кражбите това за него е трети инцидент, освен това просил от съседите стотинки, което ми е под достойнството, защото после хората ще кажат, че аз ги уча да просят, а пък аз съм абсолютно против това нещо. По-добре да го бия като малък, отколкото като порасне, тогава няма да има смисъл", каза Абаджиев, цитиран от Дарик радио.

По думите на Орлин нямал проблеми с другите деца и се грижел добре за тях.

За случая е уведомен Отделът за закрила на детето. Образувана е проверка. За изтезаване на малолетно дете наказанието е лишаване от свобода до 1 година.

През февруари м.г. 31-годишен мъж от ботевградското село Скравена бе арестуван, след като преби жестоко 5-годишната си дъщеря, а съпругата му се опита да я скрие от полицаите.