Oткрити са родителите на двете деца, които бяха заснети на Националния стадион "Васил Левски" по време на финала Славия - Левски с изрисувани по телата нацистки свастики. Това съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов.

Той допълни, че по случая са взети необходимите мерки. Маринов обясни, че полицията работи заедно с Държавната агенция за закрила на детето. Той обаче не уточни дали родителите на двете момчета ще претърпят санкции и какви ще бъдат те.

Главен комисар Младен Маринов

Снимка: МВР

Главният секретар каза още, че сериозни мерки за сигурност ще бъдат взети утре във връзка с поредното дерби между Левски и ЦСКА.

Няма да бъдат допуснати нерегламентирани шествия преди предстоящата футболна среща; ще бъдат въведени временни ограничения за движението и паркирането на МПС във връзка със срещата на върха ЕС - Западни Балкани

Тази седмица е наситена с мероприятия и ще има сериозни затруднения в придвижването на гражданите в столицата, припомни главният секретар на МВР. Очакваме сериозно присъствие на Националния стадион "В. Левски" за утрешното дерби между отборите на "Левски" и ЦСКА. Главен комисар Маринов категорично подчерта, че няма да бъдат допуснати нерегламентирани шествия в района на столицата. Там, където се формират такива и не се изпълняват полицейските разпореждания, ще бъдат прилагани всички възможни полицейски правомощия, включително и използване на сила, когато е необходимо, за да не се допусне нарушение. На самия стадион важи всичко, което е казвано и за предишни мероприятия, допълни главният секретар на МВР.

На 16 и 17 май в столицата ще се проведе Среща на върха ЕС - Западни Балкани. В тази връзка ще бъдат въведени временни ограничения за движението и паркирането на моторни превозни средства, обясни гл. комисар Маринов. Той поясни, че в утрешния ден Столична община и СДВР ще дадат брифинг, на който ще бъдат оповестени планираните промени в движението. Главният секретар на МВР призова гражданите да проявят разбиране за причинените неудобства.