Малко след 3 ч. през нощта четиримата маскирани грабители дошли с лек автомобил "Ауди А6" пред офиса на фирмата в столичния жк "Дружба".

Трима слезли въоръжени и след като не успели да отворят вратата, счупили стъкло. Задигнали касата на първия етаж и я занесли в колата. Върнали се за втора каса на втория етаж, но охраната ги чула.

Единият от охранителите стрелял два пъти с пушка-помпа с гумени патрони във въздуха и това подплашило крадците. Те се отказали. През това време друг от охранителите също опитал да стреля, но оръжието му не произвело изстрел. Нападателите стреляли също и го ранили. После се качили в колата и бързо избягали.

40 минути по-късно е намерено запаленото "Ауди", полято със запалима течност. Във втората каса, която не успели да вземат, имало над 30 000 лева.

"Аудито е откраднато на 6 декември 2015 в София, а номерата са от друга кола, която вече не се води на отчет. В опожарената кола е намерена празната каса", посочи Арнаудова.

Не е ясно как номерата на свалената от отчет кола са попаднали в обирджиите, каза директорът на СДВР Младен Маринов.

По думите на Румяна Арнаудова, по време на двата огледа е установено, че има множество следи.

Надявам се много бързо колегите от МВР да свалят доказателствата, необходими за задържане на лицата и да ги изправим пред съда с обвинение за грабеж с опит за убийство. Това престъпление е едно най-тежките и предвижда от 15-20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна“, каза говорителят на главния прокурор.

60-годишният ранен охранител е приет в Спешното отделение на УМБАЛ „Св. Анна“ в 4.15 ч., съобщиха от лечебното заведение. След като е стабилизиран, мъжът е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология на болницата. Той е с прострелна рана на предмишницата, вследствие на която има раздробена кост. Няма опасност за живота му.