Сигналът за инцидента е подаден в полицията около 3 часа тази нощ.

Двете момчета са от София. Те са пристигнали в Китен на почивка.

"Отишли са на море в Китен и е възникнал спор и сбиване между тях. Раненото момче е настанено в болница с опасност за живота. Извършителят е задържан от МВР“, посочи Арнаудова, цитирана от "Фокус".

15-годишният ученик е настанен в бургаската болница с наранявания от нож по тялото и шията. Момчето е в реанимацията, след като е било оперирано веднага след приемането му. Състоянието му е стабилно, но остава опасността за живота, съобщиха лекари.

В момента Окръжната прокуратура в Бургас работи интензивно по случая. Няма доказателства за мотив, за причината за свадата, знаем със сигурност, че са познати от София. Разследването е на много ранен етап“, каза още говорителят на главния прокурор.

По-късно от Окръжната прокуратура в Бургас съобщиха, че на 17-годишния Петър Р. е повдигнато обвинение за опит за умишлено убийство на 15-годишния Борис Минчев пред супермаркет "Атлиман" в град Китен.

В хода на проведеното до настоящия момент разследване са събрани достатъчно доказателства, сочещи, че именно Петър Р. е извършител на престъплението, за което в закона е предвидено наказание от 10 години до 20 години лишаване от свобода.

Тъй като обвиняемият няма адрес на територията на България и е налице реална опасност да се укрие, Окръжна прокуратура Бургас е постановила задържане за срок от 72 ч.