Издирваме родителите на двете малки деца от футболната среща Левски - Славия, каза пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Той настоя и другите институции, включително Българският футболен съюз, да поемат отговорност за предотвратяване на подобни случаи.

"Лошото е, че са малки деца. Очевидно от някой друг им е внушено да правят това. Задайте същия въпрос на Футболната федерация. Да кажат те, клубовете - защо има такива хора? Това са техни хора, хора, които отиват и купуват билети. Децата ние сега трябва да ги изловим и ние сме лошите, защото пък ги хващаме. Ама преди МВР да се появи, къде са всички останали?", коментира Радев.

В социалните мрежи се разпространява кадър с две момчета на видима възраст под 10 години, голи до кръста, които стоят на пистата на стадион "Васил Левски" по време на финала за Купата на България между отборите на "Левски" и Славия, който се игра на 9 май.

Надписите по телата на децата гласят "Levski hooligan", ACAB (абревиатура на All Cops Are Bastards - всички ченгета са гадняри), SW 1999 (Sofia West - на най-влиятелната фракция в агитката на "Левски" - "София Запад").

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) обяви, че ще извърши проверка на случая.