Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще извърши проверка на случая с децата на футболната среща Левски - Славия за Купата на България. Освен това ще бъдат сигнализирани и останалите институции - Български футболен съюз и полицията.

Държавната агенция за закрила на детето ще провери как са допуснати тези момчета в този вид на пистата по време на футболен мач и дали са придружавани от родители.

В публичното пространство и в социалните мрежи се разпространява кадър с две момчета на видима възраст под 10 години, голи до кръста, които стоят на пистата на стадион "Васил Левски". Надписите по телата им гласят "Levski hooligan", ACAB (абревиатура на All Cops Are Bastards - всички ченгета са гадняри), SW 1999 (Sofia West - на най-влиятелната фракция в агитката на "Левски" - "София Запад"). Моментът на снимката улавя едното момче с победоносно вдигнати ръце, а другото, изглежда, прави нацистки поздрав.

Един от коментарите във фейсбук за снимката гласи, че бащите (най-често) гордо се перчат пред агитката с това, в което превръщат децата си, а те са "капсулата на времето" - това, което залагаме в децата (добро или лошо) се предава в поколенията.