Сигналът за двата горящи джипа на ул. „Акация” е бил получен малко преди 2 часа, съобщиха от пловдивската полиция. Огънят е бил потушен незабавно от екип на пожарната. Няма пострадали хора, нанесени са материални щети по превозните средства.

Извършен е оглед и е назначена пожаротехническа експертиза.

"Все още няма установено авторство за запалените два автомобила снощи", каза за БТА говорителят на Районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев. По думите му има данни, че пожарът е предизвикан умишлено, тъй като по задна дясна гума на една от колите има следи от запалителна течност.

Антоний Йорданов е депутат от ГЕРБ за втори мандат, шеф е на районната структура в пловдивския кв. "Тракия". Съпругата му Татяна е втори мандат общински съветник от партията на Бойко Борисов.

"Нищо не мога да ви кажа. Снощи стана, ние не бяхме тук. Прибрахме се от чужбина и тогава разбрахме. Озадачена съм, по-скоро предполагам, че е случайно. Не сме получавали заплахи", каза пред "Пловдив онлайн" Йорданова.

Телефонът на съпруга й е изключен.

Преди дни от доклад на Сметната палата стана ясно, че Антоний Йорданов има несъответствие в данъчната декларация. От справката става ясно, че той не е декларирал придобити от съпругата му дялове в частна фирма.

От години семейството има стабилен бизнес в шивашката промишленост.

Позицията на ГЕРБ

От ГЕРБ настояват МВР, прокуратурата и всички компетентни органи да предприемат незабавни и решителни действия за разкриването на извършителите и евентуалните поръчители на този престъпен акт.

Очевидно някой в Пловдив много го е страх от ГЕРБ, но категорично заявяваме, че няма да ни уплашат и да попречат на работата ни в полза на пловдивчани и всички български граждани. Очакваме разследващите да достигнат до категоричен отговор, дали чрез посегателството срещу автомобилите на двамата представители на ГЕРБ не се цели оказване на въздействие върху политическата им дейност", посочват от партията.

От ГЕРБ настояват и за ясен отговор дали животът на семейството е заплашен и какви мерки ще предприеме МВР за тяхната сигурност.