Това съобщиха за Дир.бг от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Кюстендил. Оттам категорично отрекоха инцидентът, станал в събота около 19.30 ч., да е самозапалване.

"Мъжът разпалвал печка на твърдо гориво, решил да улесни действията си с бензин, вследствие на което огънят пламнал и обгорил лицето му. Пострадалият е откаран в „Пирогов” за лечение. Мъжът не живее сам. Роднините му са реагирали мигновено", каза говорителят на полицията Катя Табачка.
 
58-годишният миньор е с 22% изгаряния в областта на главата, лицето, шията, раменете и ръцете. Състоянието му е тежко, тъй като е вдишал пушечни газове, които са много токсични, съобщиха за БГНЕС от "Пирогов".

За случая първи съобщиха местни медии, а вчера и вестниците "Стандарт" и "Сега". Според първоначалната им информация миньорът Симеон Симеонов бил съкратен от работа. Малко преди отчаяния акт той се обадил на жена си, за да й каже, че се чувства безполезен за себе си и за семейството си.
Симеонов полял главата си с бензин и си драснал клечката на улица "Цаган" в Бобов дол. Синът му изгасил огъня с якето си, но бащата вече бил обезобразен.