Тази година първият български уеб портал Dir.bg чества своята 20-годишнина. Сред нашите ценности вече 20 години са полезността на информацията, богатството на теми и предлаганите услуги. Нашето най-голямо признание, обаче, сте вие - нашите лоялни потребители. Благодарение на вас, Dir.bg бе единодушно признат за БГ сайт №1 по качество на аудиторията и директен трафик.

Днес, 20 години по-късно, ви каним да видите един нов Дир.

Направихме го с една единствена цел - да направим вашето посещение още по-вълнуващо.

Вслушахме се внимателно във вашите изисквания, препоръки и опасения. Зададохте ни и много въпроси, на които днес с удоволствие отговаряме.

- Кой рисува новия дизайн на Дир?

Новата визия на Дир е разработка на една от водещите български компании за уеб дизайн - Studio X.

Много промени. Един нов Dir.bg

Редизайнът на портала ще бъде извършен поетапно. Първата фаза включва промяна на първа страница, "Днес", "Лайф", "Корнер", "Бизнес", IT, "Времето" и олекотена мобилна версия.

- Ще бъде ли запазена старата версия на портала?

Да. Dir.bg е вашият сайт. Никога не бихме си позволили да ви отнемем версията, с която сте свикнали.

- Кой програмира новия Дир?

Промяната на Dir.bg не е само визуална. Тя включва цялостна промяна на хардуерната инфраструктура и използваните софтуерни технологии. Този сложен процес е поверен на специалистите по невъзможни задачи от водещата българска IT компания - Delta.BG.

- По-бързо ли ще се зарежда новият Дир?

Определено. По-красив. По-бърз. По-интуитивен. Това важи за всички секции на портала, статии, галерии, видеа и коментари. И още нещо - Дир ще пусне ускорена мобилна страница (AMP), за да направи вашето сърфиране през мобилни устройства още по-лесно.

- Как ще коментираме в новия Дир?

Писането на коментари ще бъде по-удобно отвсякога. Питате ни дали ще заключим коментарите със задължителна регистрация? Категорично не. Нищо няма да се промени. Коментари ще могат да пишат и нерегистрирани потребители. Всеки има право на глас.

- Какво ново ще ни предложи новият Дир?

Истината е безпристрастна. Независимо от естеството на темите, журналистите на Dir.bg винаги се стремят качеството на информацията да е еталон за останалите интернет медии. Така и ще бъде. Ще ви предложим светкавична реакция и противоположни мнения. Повече новини, авторски материали, анализи, коментари и интервюта.

За феновете на спорта пък сме подготвили една специална изненада, единствена по рода си в българския уеб.

- Ще премахнете ли дразнещите "изскачащи" реклами?

- Да. Dir.bg стриктно спазва правилата на "Коалицията за по-добри реклами". Натрапчивите реклами вече са блокирани. Новият дизайн е проектиран така, че да постигне още по-добър баланс между реклама и потребителско преживяване.

И не забравяйте: Новият Дир все още е в процес на разработка. Ще ни помогнете да го реализираме, като отговорите на въпросите ни тук: www.new.dir.bg

Вашето мнение е важно за нас. Защото вашата сила е да продължавате напред, а нашата сила - да се променяме с вас.