"Аз съм радетел на женското предприемачество, а и на прдприемачеството по принцип, защото смятам, че отключва в нас онази енергия, желание, въображеие и стремеж към създаване на нещо смислено. Нещо, което да подкрепи и да осигури попълване на нуждите в обществото. Точно това е истинският смисъл на предприемачеството - преприемачите създават продукти и услуги, които са от изключителна необходимост на хората, на обществото и в икономиката.", това каза винтервю за Dir.bg министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева, която бе част от конференцията EmpowerHer: Elevate to excellence, организирана от американстаката търсговска камара в България на 8-и март.

Събитието бе организирано, за да подкрепи жените прдприемачи в мисията им да вдъхновяват, насърчават и изграждат нов път за дамите в бизнеса. Конференцията бе открита от вицепремиера и външен министър в оставка Мария Габриел и се проведе в няколко тематични панелни дискусии.

"Искрено вярвам, че нашето общество може да създава иновации и това може да бъде факторът, през който да увеличим добавената стойност за всички нас. Затова и приех като лична мисия да представя възможностите за иновации и предприемачество в България, които ще вдъхновят бъдещите поколения да избират да остават и да се развиват тук.", каза министър Стойчева.

Пред Dir.bg миистърът на иновациите и разстежа разкри също, че следваща амбициозна стъпка за България в света на иновациите е насочена към космическите технологии.

"Голямо вдъхновение и радост за мен е, че мога да внеса нещо ново, откривайки нов сектор за България - Космоса, който да ни постави отново на картата и който ще даде шанс на български предприемачи и компании да представят своите решения в световен мащаб и то като водещи. Пробивни решения и иновации от България има много, има изключително много талант и той трябва да види бял свят."