Днес, около обяд, в столичния ж.к. „Люлин” е възникнал скандал между 23-годишния стопанин на кучето и 45-годишния шофьор на мерцедеса, който бил потушен благодарение на бързата намеса на пристигналия на място полицейски екип, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По първоначални данни, докато 23-годишният мъж разхождал кучето си, внезапно преминаващия лек автомобил ”Мерцедес” прегазил домашния любимец и продължил пътя си. Малко по-късно младият мъж забелязал колата, паркирана пред един от блоковете в квартала. Въоръжен с брадва разгневеният стопанин започнал да си отмъщава, като нанесъл на колата множество материални поражения.

Последвал жесток скандал между него и 45-годишния шофьор на мерцедеса. Двамата мъже са задържани и отведени в Девето РУ за изясняване на фактите и обстоятелствата около случилото се.

На местопроизшествията са извършени огледи, иззети са веществени доказателства, образувани са досъдебни производства, работата по които продължава под наблюдението на прокуратурата.

По неофициална информация 23-годишният нападател с брадвата е Михаил Бериша, който в края на март т.г. нападна и преби с бухалка таксиметров шофьор и потроши колата му в София.

Побоят стана на кръстовището на улиците ”Луи Пастьор” и „Ген. Владимир Данчев” в жк "Люлин"-10. Приятелката на Михаил - Десислава, шофирала лек автомобил "Пежо", отнела предимството на таксиметров автомобил и последвал лек удар. След него Михаил изскочил от пежото и с бухалка пребил шофьора на таксито, като потрошил и две от стъклата на колата му.
 
Бериша, чийто баща е албанец, бе задържан, но след това от прокуратурата съобщиха, че той е невменяем и не може да носи съдебна отговорност.

Днес братът на Бериша обясни пред bTV, че виждайки как прегазват кучето му, Михаил е изпаднал в тежка криза и затова е изпотрошил колата на шофьора с брадвата.