Името разкриха Дарик и bTV и впоследствие бе потвърдено за Дир.бг от пресцентъра на МВР. В официалното си съобщение обаче МВР посочват само инициалите на мъжа, предизвикал катастрофата - Й.Й.

Инцидентът стана към 7 ч. преди кръстовището на улиците "Пушкин" и "Иваница Данчев", когато се удариха бронираният джип "Мерцедес" G-класа на 42-годишния Йосифов и ван „Киа” с благоевградска регистрация.

Джипът се е движил с много висока скорост. При десен завой навлязъл в насрещното платно, блъснал вана и се обърнал на таван.
От удара на място загинаха двама мъже от вана на 31 и 53 години, ранени са и двама от същата кола. Пострадалите в автомелето са настанени за лечение в "Пирогов" и ВМА.

По-късно от ВМА съобщиха, че настанените при тях пострадали - 33-годишният Й.М и 49-годишният А.Н нямат данни за тежки черепно-мозъчни травми и няма опасност за живота им. По-младият мъж е с луксация на тазобедрена става, фрактури на таза и дясно рамо и е настанен за лечение в Клиниката по ортопедия и травматология, а по-възрастният е с комоцио и гръдна травма и е в Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивни грижи.

Самият Йосифов е със спукан пикочен мехур и счупени три ребра, съобщиха от "Пирогов". Дошъл е в съзнание. Той е преминал през всички прегледи и по мнението на лекарите няма опасност за живота му. Настанен е в централната реанимация на “Пирогов”.
Полицията разследва катастрофата.

По непотвърдена информация на Нова телевизия Йоско е шофирал под въздействието на наркотици, а при огледа на местопроизшествието в джипа му са намерени бронежилетки, заглушително устройство и радиостанции.

Йосиф Йосифов-Йоско, който е от Сливен, бе сред задържаните за убийството на Константин Димитров-Самоковеца, но впоследствие оправдан, уточниха от полицията.
Той бе обвинен като поръчител на покушението в Амстердам през 2003 г., след като бяха засечени негови разговори с физическия убиец - холандския  гражданин Ервин Врекер, но така и не бяха намерени доказателства.
Холандски полицаи тогава обявиха, че Врекер е член на опасната рокерска група "Ангели на ада", припомня Дарик радио. Според експерти Йоско отговаря на профила на членовете на бандата.

Йосифов е започнал с износ на проститутки за Холандия и Германия и е успял да се наложи в този бизнес там. Постепенно се интегрирал в престъпните структури там и се намесил в търговията с дрога. Смята се, че той е част от английско-украинска наркогрупировка с много силно влияние в Страната на лалетата, пише "Капитал".

Последна актуализация в 16,43 ч.