Лекари, медицински сестри и санитари изразяват недоволството си със своеобразен протест, в който настояват директорът на болницата "Св. Иван Рилски" - д-р Дечо Дечев да оттегли подадената от него в началото на януари молба за напускане, съобщи БТА.

Протестът е организиран от синдикат "Защита". По думите на синдикалния лидер Красимир Митов в болницата има недоразумения и проблеми с принципала на лечебното заведение, който е Министерството на здравеопазването.

Снимка: БТА

Протестиращите искат доктор Дечев да не напуска болницата, каза още Митов и посочи, че това е една от последните държавни болници, която е в добро състояние и продължава да работи нормално.

Митов посочи, че към обяд се очаква да има среща на д-р Дечев с ръководството на Министерството на здравеопазването.

Това потвърди и самият директор на болницата.

"Днес в телефонен разговор, получих уверението на министъра на здравеопазването д-р Меджидиев, че няма да приеме подадената от мен молба за напускане", заяви д-р Дечо Дечев и добави, че здравният министър е поел ангажимент да се обсъдят и решат всички поставени въпроси за развитието на болницата. 

Снимка: БТА

Вижте всички снимки ТУК>>>

Вчера доктор Дечо Дечев потвърди, че е подал молба за напускане. По думите му един от мотивите му е липсата на приемственост в системата, както и честа смяна на политиката.

Снимка: БТА

Д-р Дечев каза, че не му е оказван политически натиск да подаде такава молба. Той уточни, че още няма резолюция по молбата му.