Български лекар от градската болница в Питърбъро може да бъде отстранен от работа след скандални обвинения.

В момента д-р Йордан Раев е разследван заради твърдения на дъщерята на негова пациентка - че я е докоснал по гърдата и задните части, и че е допуснал грешки в лечението на неизлечимо болната й майка, съобщава британското издание peterboroughtoday.co.uk.

Медицински трибунал в Англия проверява българския лекар за грешна диагноза и смущаващо поведение към близка на пациентка през 2018 г.

Досега той е установил, че д-р Раев е докоснал гърдата и горната част на гърба на дъщерята на тежко болната пациентка, но то е било "за посочване на местоположението на засегнатите от болестта органи, а не със сексуална мотивация".

Според разследващите, българският лекар не е действал правилно по отношение на потенциалната диагноза на пациентката, не й е съставил персонализиран план за грижа за края на живота, вследствие на което състоянието й се е влошило.

Решението за съдбата на д-р Йордан Раев ще бъде взето следващата седмица. Тогава ще стане ясно дали той може да продължи да работи като лекар или ще трябва да изтърпи някакъв срок на проверка и допълнителна квалификация.