Разследването по случая Негован буксува. Шести ден самоличността на двете жертви и техният екзекутор остава тайна за криминалистите. Само по bTV проговори мъжът, намерил човешките останки.

В събота Иван отива за риба на водоема в Негован. Придружава го приятелката му. Не са сами край водата, за риба са дошли още хора. Привечер мъжът се натъква на зловещата находка.

„Само един череп видях и това беше на брега. На човек, то си личи. Звъннах на полицията”, спомня си Иван.

Въпреки че не е единствен свидетел, само Иван изчаква полицаите на мястото, защото всички си тръгнали след обаждането в МВР, разказва той и допълва, че на водоема е имало рибари и от село Негован, но всички са напуснали мястото след подаването на сигнала.

Засега само три сигнала от граждани са постъпили в полицията, а проверката им не е дала резултат.

Полицията вече съобщи, че според експертизите откритите останки са на мъж и жена, чиято самоличност не може да бъде установена, са били застреляни в главите. Криминалисти са установили по изходните рани от куршумите, че е стреляно отблизо, като жертвите са били в стая, в сходни пози. Очаква се ДНК експертизата да е готова до дни. Днес стана ясно, че жертвите не са роднини. 

Основната версия на разследващите е, че двамата са били убити от свой близък, който не е съобщил за липсата им. Затова и не може да се установи кои са те по списъка на обявените за изчезнали хора. Смята се, че двойното убийство е извършено на друго място, а телата са транспортирани до водоема край Негован.

Преди ден разследващите пуснаха снимки на дрехите на жертвите с молба, ако някой ги разпознае, да подаде сигнал.