"Всички които познаваха моето златно момиченце нека и кажат едно последно сбогом под тази снимка защото тя никога вече няма да бъде между нас!" - написа във профила си във Фейсбук майката на убитата в столичния хотел "Рила" Златена Стоянова.

За зверското убийство на 24-годишната жена беше задържан криминално проявеният Димитър Ръжев, на 37 години, за когото се твърди, че отскоро имал връзка с нея.

"Убиец отне живота на детето ми днес! Сбогом, слънчице на мама чакай ме там, аз ще дойда при теб! Обичам те, красива кукличке!", написа още почернената майка - Гергана Йорданова, която публикува нейна снимка.

Под множеството съболезнования от свои близки жената, която живее в Гълъбово с другата си дъщеря и внучето си, уточнява, че не познава убиеца й и не знае нищо за него.

Димитър Ръжев, който е задържан, след като тази сутрин е забелязан в хотела във видимо неадекватно състояние и със следи от борба и петна от кръв, е лежал в затвора за наркотици. Изтърпял присъда и за кражба на части от казан за ракия, коментираха междувременно жители на пловдивското село Брестник, откъдето е родом арестуваният мъж, предаде "Трафикнюз". Според тях той продължавал да взема дрога, въпреки че преди време се лекувал в комуна. След като се прибрал, се оженил, родили му се две деца. Съпругата му, която не е местна, обаче избягала, тъй като често посягал да я бие.

В Брестник разказват още, че Димитър се занимавал с лозарство. Правел вино и го продавал. От един месец работел в погребално бюро, но го уволнили. В селото живеят майка му и брат му, който пък държал хоспис за болни. По неофициална информация той продал семейни имоти и с тези пари гуляел в Пловдив и в София с безработната млада жена.

От полицията съобщиха по-рано днес, че има данни за психично заболяване на мъжа. Твръди се, че е убил жертвата си по особено жесток начин - била е душена, удряна по главата, а в окото и била забита вилица.