Не съм отгледала убиец. Гледала съм го с любов и не е бил лишен от нищо и е едно много добро същество. Явно е имал проблеми, за да посегне към такива неща. Много сме разстроени. Съжаляваме за загубата на тези дечица. Това заяви в интервю за БНТ майката на 35-годишния Георги Семерджиев - Марияна.

Тя добави, че със съпруга й са съкрушени от случилото се, като неговото здравословно състояние не е добро. Майката е банков служител, а бащата работи в транспортна фирма. Марияна Семерджиева каза още, че не е виждала сина си след катастрофата на бул. "Черни връх", при която загинаха 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович, но днес ще се срещне с адвоката му. 

Майката твърди, че не е знаела, че Георги употребява наркотици, макар че определя поведението му през последните месеци като "странно". 

"Намирах го по-различен, но никога не съм си помисляла за такова нещо - че може да взема нещо. Всичко съм го свързвала с работата - че е по-нервен. По принцип е по-буйно дете. Винаги е бил по-буен. Не, че го защитавам, но си е бил по-палав, по-буен характер, но никога е посягал към такива неща. Навярно нещо го е предизвикало всичко това. Ходеше на фитнес, поддържаше форма. Въобще, нямаме обяснение вкъщи. Имам чувството, че се намирам във филм на ужасите. И имам чувстовото, че сънувам, че не е истина", заяви тя. 

Според нея проблемите на сина й започнали, след като бил набеден за участие в организирана престъпна група за черно тото. Георги Семерджиев бе задържан при спецакция на ГДБОП през 2010 г., но след това бе освободен.

"Просто големите лъвове си измиха с него ръцете. Това беше цялата работа и оттогава се получи срив в него и може би това му подейства така и тръгна по лош път. Въпреки всичко грижил се е за нас. Много приятели имаше, но последните месеци нещо наистина ставаше с него. Майка съм. Боли ме много за детето. Боли ме много за тези дечица, които загинаха. Много ми е жал, но аз съм сигурна, че когато той се осъзнае за какво става въпрос, защото той не е такъв човек. Просто е бил под въздействието, на дявола да кажем", казва Марияна Семерджиева.

Тя не е ходила на работа след катастрофата, тъй като "ме е срам да погледна хората навън". 

"Явно такава ни е била съдбата. И неговата. Той просто си се погреба жив. И нас също, за съжаление", заключи жената.

Тя обаче отрича да е знаела, че синът й шофира без книжка, както и че колата му е била спряна от движение.