Майката на убития през 2014 година командос от МВР Емил Шарков поиска да бъдат осъдени и съпричинителите на смъртта му. 

Вчера, когато той трябваше да навърши 45 години, беше отбелязана 5-годишнината от смъртта му. При злополучната спецоперация в Лясковец бяха ранени и петима негови колеги барети, всички изпратени да изземат незаконни оръжия от дома на Петко Петков. Той беше  осъден на доживотен затвор, но никой от МВР не понесе отговорност.

Майката на Шарков - Ваня Рипчева - не приема случая за приключен. Според нея всички виновни по веригата в МВР сега са се облагодетелствали заради смъртта на сина й.

NOVA Broadcasting Group

"Най-голямата почит към паметта на Емо е да има нормално правораздаване. Няма да се откажа от тази борба", бе категорична тя", каза тя по bTV Radio.

Почернената майка бе и по-крайна:

"Престанете да си лъскате имиджа с името на сина ми, няма да има полза!".

Според нея една от причините за трагедията е фактът, че се назначават некадърни хора на отговорни постове, от които зависи човешки живот. Тя каза, че през 2014 г. синът й и колегите му са изпратени в дома на Петков, без да са имали цялата информация.

Майката е завела дело в Съда по правата на човека в Страсбург и чака решение. Каза, че докато е жива, няма да се откаже от борбата за справедливост.