Майката на убития Мартин Божанов - Стойка Манерс и вдовицата му Гергана, заявиха, че не се работи по разследването за разстрела на Божанов.

Двете бяха в сградата на Софийския районен съд, за да подадат жалба. Гергана Божанова загатна, че е била заплашвана, но отказа да разкрие подробности. Тя описала детайли в сигнала, който подала до Районната прокуратура.

Пред журналисти жените бяха категорични, че Божанов не е нито измамник, нито се е занимавал с незаконна дейност.

50-годишният Мартин Божанов, известен на МВР и прокуратурата за имотни измами и срещу когото има подадени сигнали, че е заплашвал магистрати, бе застрелян на 31 януари около 19.20 часа в затворен жилищен комплекс, изграден на мястото на бившите дипломатически тенискортове в столичния кв. "Горна баня". Седмица по-късно полиция и прокуратура влязоха в частния клуб "SS", управляван от Нотариуса в кв. "Гео Милев". За заведението има данни, че подбрани магистрати са влизали със специални пропуски. 

Стойка Манерс обяви, че синът ѝ е имал законен бизнес и все още няма обяснение каква е причината за неговия разстрел, предаде БТА.

"Не вярвам истината да излезе наяве. Убиецът вероятно е човек, който той много е подразнил. Не е за пари", смята майката, която уточни, че фамилията й е чужда, защото съпругът й е британец, а самата тя от 30 години не живее в България.

Снимка: БТА

С твърденията, че съпругът ѝ се е занимавал с измами, не се съгласи и Гергана Божанова, която бе дошла с новородената си дъщеря.

"Никой не говори, че убиха бащата на две малки деца. Едното бебе е на 3 месеца. Нищо няма да бъде разкрито", емоционално заявиха свекърва и снаха.

Снимка: БТА