Майка и син са открити мъртви в дома им в смолянското село Мугла. Най-вероятно се касае за смърт след измръзване, съобщи местният сайт "СмолянБГвести".

Съседи на 93-годишната Балина Самуилова и 70-годишния й син Северин забелязали, че коминът на къщата им не пуши и сигнализирали в кметството в Мугла.

"След първоначалния оглед не са установени данни за насилствена смърт. Най-вероятно става въпрос за измръзване", каза директорът на Областната дирекция на МВР в Смолян старши комисар Костадин Пачеджиев.

Телата на починалите майка и син са транспортирани в областната болница, където предстои да бъде извършена аутопсия. Работата по изясняване на случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

"Голяма трагедия за селото, никога подобно нещо не се е случвало," каза кметският наместник Даниела Кубинска. По думите й майката и синът са имали предостатъчно дърва. Всеки уикенд идвала дъщерята на Балина от Смолян.

"Носеше им всичко необходимо, внукът им пренасяше дърва в чували в самата къща, за да не се налага да излизат навън", каза още Кубинска. В селото не проумяват какво може да се е случило. По неофициална информация Северин често е прекалявал с алкохола, но никога не е бил агресивен и се е грижел за възрастната си майка много добре.

"Когато и да съм ходила у тях, а то е било често, възрастната жена и дома им винаги бяха чисти и подредени. Северин се грижеше много добре за всичко. Никога не е проявявал към никого агресия, голям добряк беше. Не вярвам да са посегнали и на живота си", допълни Кубинска.

За последно съседите видяли жив Северин в сряда.