72-годишен мъж, обявен за мъртъв и откаран с линейка в траурна агенция, възкръсна. Именно там, сред ковчезите, той се раздвижил няколко часа по-късно. В момента е в кома в сливенската болница, съобщава Нова тв.

Човек, който се грижи за 72-годишния Руси, извикал "Спешна помощ" и полиция в дома му в сливенския квартал "Дружба". Причината била, че възрастния мъж не отговаря на обажданията му.

"Полицаите почукаха и им услужихме с ток, за да разбият вратата", разказват очевидци.

Екипът на "Спешна помощ" установил че мъжът е мъртъв. Най-близките му роднини са в чужбина. Така е издадено съобщение за смърт. Служителите в траурната агенция обаче получили жив човек.

"Карат ме да отида да го взема. Отивам, вземам го, но не мога да го оставя там. Почваме да го обличаме. В това време човека преглътна, от там помърдаха устните му леко, едната му ръка трепна и веднага се обаждам на съдебния лекар. Той ми каза: "Обади се веднага в "Бърза помощ". Обаждам се - идва полиция, идва "Бърза помощ", вземат го и човекът все още е жив", разказва Бисер Тодоров от траурната агенция.

Оказало се, че пациентът е изпаднал в тежка диабетна кома.

"Вчера сме приели в 21:30 в нашето отделение пациент в тежко състояние, който в момента е в кома", заяви д-р Васислав Петров, директор МБАЛ Сливен.

"В реанимация се намира в момента. Правим всичко възможно, за да го възстановим колкото е възможно", допълни той.

Работещите в траурната агенция твърдят, че такова нещо им се случва за първи път.

"Не, досега съм нямал такова нещо. Дай Боже да нямам", каза още Бисер Тодоров от траурната агенция.

"Понякога наистина трудно се установява смъртта. Има пациенти, които по различни причини могат да забавят много дишането - почти да не се чува сърдечна дейност, но не мога да кажа за конкретния случай какво се е случило", твърди д-р Васислав Петров, директор МБАЛ Сливен.

От "Спешна помощ" в Сливен не коментираха случая. Там в момента тече вътрешна проверка.