До края на месец декември Центърът по наркомании или т.нар. метадонова програма, който се намира на територията на УМБАЛ „Св. Анна" в столичния кв. "Младост", ще бъде преместен.

Този ангажимент пое министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на среща с представители на Инициативния комитет на живеещите в кв. "Младост" 1, съобщиха от здравното ведомство.

Министърът изслуша притесненията на жителите на района около Окръжна болница и отново посочи мерките, които са взети и напомни, че ситуирането на Метадоновата програма към Държавна психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм в УМБАЛ „Св. Анна “ – София е временно. Години наред центърът се намираше на ул. "Пиротска".

Снощи обаче жителите на квартала отново излязоха на протест, защото не вярват на обещанието на министъра.

"На това ние не вярваме, няма конкретен срок с дата и няма конкретна сграда за която да говорим, тоест отново се опитват да ни замажат очите, просто да мирясаме и да си вършат нещата както досега", заяви пред БНТ Ивета Вутова.

Министерството на здравеопазването призовава всички граждани към толерантност спрямо пациентите на Метадоновата програма.