За над 20 минути закъснение на линейка съобщават възмутени граждани, пред които мъж припада на столична улица. Докато чакат линейката хора се опитват да помогнат на мъжа, който си удря главата в паважа. При падането му руква кръв. От Спешна помощ са извършили проверка, а причина за закъснението се оказват трафика и отдалечената точка, от която тръгва линейката. През това време близки на пострадалия успяват да стигнат до мястото и да откарат припадналия в болницата. 

Фрапантният случай е разказан от очевидци пред БТВ, в присъствието на представител на Спешна помощ. Хората са ужасени от забавянето, но подразнени са и от реакцията на друга линейка, която минава покрай припадналия. Оттам не предлагат помощ с обяснението, че са по сигнал за възрастна жена с болки в корема, което може да се окаже животозастрашаващо. 

"Дори не ни дадоха насоки как да подходим към човека, как да му окажем първа помощ или какво да направим", оплакаха се гражданите, притекли се на помощ на падналия мъж. По думите им е имало неподходящи препоръки от ошашавени минувачи. Те препоръчвали човека да се полива с вода и да му се вади езика, което се оказало не най-доброто решение в случая. 

"Настояваме да се предприемат спешни мерки, които да се отнасят до придвижването на линейките, сигналите, които подават на пътното платно, а не да се вика линейка и да се чака с часове", възмутени са неволните свидетели на инцидента с падналия мъж. 

От Спешна помощ потвърдиха, че линейката е обикаляла около мястото, но не е успяла да намери пострадалия, защото близките му вече са го откарали в болницата. Те поясниха, че е имало две обаждания - едно за викането на линейката и второ - да се провери дали пътува към мястото. Междувременно установена  е и втората линейка, която не е успяла да поеме случая поради друго спешно повикване. 

"Няма как линейките да прелитат" е обяснението по случая на "Спешна помощ"