От пресцентъра на лечебното заведение уточняват, че потърпевши от побоя са дежурният лекар д-р Славейко Богданов, две медицински сестри и една санитарка, съобщи Дарик радио.
Агресивните посетители са близки на 24-годишна жена, която е в тежко състояние и със съмнение за свински грип. Инцидентът е станал около 00.30 часа тази нощ. Шестима млади мъже и една жена пиели и пушели пред вратата на реанимацията в болницата. След като сестрата отказала да ги пусне при болната, те започнали да удрят с юмруци вратата на отделението.
Дежурният лекар Славейко Богданов също обяснил на близките, че не могат да посетят жената. Пияните мъже разбили с ритници вратата и счупили стъкло на реанимацията, нахлули вътре и започнали да бият целия медицински персонал.
С помощта на други хора от болницата вандалите са изтласкани в коридора. В това време д-р Богданов успял да се обади на болничната охрана и на полицията.
След инцидента той е категоричен, че ще търси защита на правата си по съдебен ред.
По повод побоя доц. Димитър Стойков, изпълнителен директор на Университетската болница, заяви че болницата ще предяви иск за материални и морални щети към вандалите и ще настоява за най-сериозното наказание чрез всички законови средства.