Четирима курсанти от Националния военен университет "Васил Левски" намериха раница с пари и лични документи и ги върнаха на собственика им, съобщиха от висшето военно училище.

Момчетата забелязали забравената раница между автомобилите на паркинга на голям строителен хипермаркет и веднага я предали в полицията във Велико Търново.

"Погледнахме, видяхме, че има доста сериозна сума пари. Имаше и документи, затова и предположихме, че няма да е трудно да намерим собственика", обясни курсант-старши сержант Георги Гечов.

Колегите му допълват, че веднага занесли раницата в полицията, където се срещнали и със собственика й, за да му я предадат.

"Оказа се, че малко преди ние да отидем там, той вече е минал през управлението, за да потърси помощ и да каже, че е изгубил личните си документи. Когато се появихме, полицаите веднага му се обадиха и го върнаха, за да си получи собствеността", допълни курсант-старши сержант Васил Драгнев.

Четвъртокурсници са и останалите двама герои в тази история - курсант-старши сержант Николай Симеонов и курсант-старши сержант Васил Спиров. И четиримата са избрали да бъдат курсанти още докато са били тийнейджъри, най-вече заради възпитанието и примера, който са получили от своите бащи и дядовци.

"Аз си спомням, че бях хлапе, когато за първи път си помислих, че искам да бъда военнослужещ. Виждах с детските си очи тази професия като много мъжка и сега, когато вече съм в униформа, разбирам, че съм направил верния избор", усмихва се курсант-старши сержант Драгнев.