Тя е Гая от Люлин 5, на около годинка и за часове преживя раздялата, предателството и човешката любов.

Рошавото куче с тъжен поглед се оказа на улицата, след като цялата една година от кучешкия си живот беше живяло със семейството си в апартамент.

Десетки хора видяха снимката на ужасеното животно, застанало пред вратата на жилището и непроумяващо какво му се случва. 

Съседка на собствениците се зае да търси спешно дом и спасение за Гая, защото животно, което никога не е било на улицата, няма никакъв шанс. Така постът на Виктория бе споделен за минути от десетки съпричастни хора, възмутени от безотговорната постъпка на собствениците. 

"Здравейте, съседите ми изхвърлиха кучето си, което в момента е в тотален шок, няма да навлизам в детайли. Успявам да го храня и да давам вода. Търся идея и помощ за временен или постоянен дом. Кучето е женско, казва се Гая и е на видима възраст около годинка, в момента много изплашена и недоверчива Намира се в Люлин 5", написа в търсене на помощ Виктория.

Едни съветваха Виктория да се обърне към органите на реда, други - точно обратното, да не се занимава с хора, които следващия път може да се отърват от Гая някъде далеч от хорските очи и да няма никакъв шанс за спасение. 

После се оказва, че историята е малко по-различна. Стопанката на Гая е починала през февруари, но съседите изобщо не са разбрали. Мъжът, който е поел грижата по кучето, заминал за провинцията и няма на кого да го остави. Така животното остава безпризорно и не се отлепя от вратата на апартамента, в който е живяло. И продължава да чака стопанката си, която няма да се върне никога.

За 24 часа късметът на Гая се умихна и приказката "роди ме, мамо, с късмет, пък ме хвърли на смет" придоби реални очертания. Гая ще живее вече в Троян, в дом с още две осиновени кучета.

"Прекрасната Гая си има вече Рая", написа тази вечер Виктория Кирчева и съобщи радостната новина, че кучето си има осиновителка. "И на двете пожелавам синева в очите", съобщи Виктория и благодари на всички замесени помагачи в търсенето на щастливия финал.

А и без да може да говори, погледът на Гая разказа всичко - за предателството 24 часа по-рано и за щастливата среща с нейния човек - 24 часа по-късно.