Куче нахапа жестоко 8-годишно дете в плевенското село Биволаре. Животното се движело свободно по улицата на селото. Момченцето е получило тежки наранявания от нападението на кучето, което е порода Канадски вълк, съобщи bTV.

Рачо Стефанов, дядо на нападнатото дете, става очевидец на инцидента. Той си спомня, че първоначално не е разбрал, че внукът му е в беда, помислил, че си играе с кучето.

"Кучето го свали и започна ужасно да го хапе, беше много страшно. Кучето избяга като дойде стопанката. Детето беше нахапано по ръцете, корема, краката", каза още Стефанов.

Бабата на момчето допълни, че четириногото стои отвързано в двора и често лае по преминаващите по улицата хора. Анета Стефанова заяви, че не за първи път кучета на въпросните стопани нападат хора от селото.

"Стопанката беше много притеснена, видях я в Бърза помощ, носеше документи на кучето, което се оказа с изтекли ваксини. Оказа съдействие, но това не я оправдава - не може това куче да се движи без каишка и наморник", заяви бащата на детето Явор Китов.

Стопанката на агресивното куче отказаха да застане пред камера, но обясни, че твърдо застава зад кучето си и каквото има да каже - ще го направи в съда.