Близките на 39-годишния Димитър от софийското село Владо Тричков, който бе разкъсан от пет кучета "Кане Корсо" в четвъртък, все още крият от майка му какво се е случило с него, съобщи Нова телевизия.

"Засега пазят тайна от нея. Докога - не знам. Не й казаха къде и какво се е случило със сина й, защото тя го чакаше да се прибере", разказва Василка Стоилова.

Съседи на 41-годишния собственик на кучетата-убийци Йордан Карагьозов, който днес бе оставен за постоянно в ареста от Районния съд в Своге, пък твърдят, че той редовно насъсквал домашните си любимци срещу хора и животни. Те описват мъжа като конфликтна личност.

Карагьозов живял с майка си в блок в столичния жк "Връбница". Преди няколко месеца, след поредица от скандали със съседите и собствената си майка, Казагьозов си наел квартира. Живеел сам.

"Срещу майка ми един път насъска кучето си. През нощта пък вика и крещи в апартамента", казва Борил Йотов.

Внучката на един от съседите на Карагьозов във вилната зона на село Владо Тричков - София Ганевска пък каза пред bTV, че дядо й многократно е подавал жалби, но без резултат.

"Тези кучета не за първи път нападат. Тук имаше някаква жена - не знам приятелка на Карагьозов или каква, но те й бяха откъснали три пръста. Притекоха й се на помощ съседи, а той покри случая", допълни младата жена.

В съдебната зала 41-годишният Йордан заяви само, че съжалява за случилото се. Петте му кучета "Кане Корсо" пък са в приют на "Екоравновесие". От прокуратурата заявиха, че тяхната съдба ще стане ясна, когато бъдат готови експертизите по делото. Оттам не изключиха животните да бъдат умъртвени.