Инцидентът е станал малко преди 22 часа на 31 декември. В жилището е била само възрастната жена. Неизвестните крадци я нападнали и ударили няколко пъти, след което взели спестяванията й и избягали. Вследствие на побоя тя е починала.

Пред Нова телевизия съдия Нели Куцкова потвърди, че жертвата е нейната свекърва.

Семейство Куцкови живеят на първия етаж, а възрастната жена обитавала апартамент на партера. Били заедно в празничната вечер, но се наложило да се качат за малко в жилището си. Именно тогава Надежда Куцкова е била нападната и ограбена - взети са пари, които си заделила за погребение. По информация на "Труд" сумата е била малко над 1000 лева.

Снощи за около половин час свекърва ми бе останала сама. После я намерихме мъртва, а цялото жилище беше преобърнато. Не ми се мисли за жилището, но жената си отиде“, коментира съдийката и пред БЛИЦ.

Възрастната жена била открита от сина си, който отишъл в жилището, но то се оказало заключено отвътре. Той започнал да вика и да звъни, а когато по-късно успял да отвори, заварил майка си да лежи мъртва на пода. Надежда Куцкова била ударена в главата, имало и следи от други удари по тялото.

Според криминалисти убийците са избягали през терасата, докато синът на жертвата е опитвал да влезе или малко преди това.

Нели Куцкова призова всички, които имат баби и дядовци на възраст, да ги предупреждават за опасностите, защото очевидно, че свекърва й е отворила вратата на крадците - по касата нямало следи от взлом.

"Полицията реагира изключително бързо. Не знаем как са влезли, входовете на блока са два”, каза още Куцкова пред Нова.

Единият вход е с електронна ключалка, но другият с обикновена брава и вероятно е проникнато през него. Никой от съседите не е чул нищо.

На мястото на инцидента са изпратени екипи на Шесто РПУ и столичната полиция. На сутринта е извършен втори оглед на мястото на убийството. Нападателите се издирват.