28 са починалите от коронавирус за последните 24 часа. От справката на Министерство на здравеопазването става ясно, че за 15 от тях не е известно да имат придружаващи заболявания.

19 са починалите мъже, останалите са жени.

Видно е, че възрастовата граница на починалите от коронавирус се подмладява. 15 са починалите, за които в системата не е въведено да имат придружаващи заболявания.

Битката е загубил мъж на 52 г. без придружаващи заболявания, жена на 64 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 56 г., за когото няма информация за придружаващи заболявания, жена на 55 г., за която също няма информация, още двама мъже на 59 г., един на 63 г., както и жена на 48 г. без придружаващи заболявания.

За съжаление, битката със заразата е загубил и мъж на 27 г., за който също няма информация за придружаващи заболявания.

Заразата сред медицинския персонал се разпространява бързо.

Националната информационна система показва, че у нас медицинските служители, при които е констатиран новият коронавирус, са 2169. Новите случаи, регистрирани през изминалото денонощие, са 82. От тях 32 са установени при лекари, 25 - при медицински сестри, 8 - при санитари, 3 - при фелдшери и 14 - при друг медицински персонал.