Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе приета днес във Военномедицинска академия в София след положителен тест за Covid-19, съобщиха от пресцентъра на БСП.

От централата на социалистите уточниха, че повече информация за здравословното й състояние ще бъде предоставена допълнително.

Днес Нинова участва в заседанието на Народното събрание, въпреки че през изминалата седмица не се е чувствала добре. Тя си била направила няколко теста за коронавирус, но резултатите от всички били отрицателни.

Днешният обаче е положителен, а лекарите във ВМА преценили, че трябва да оставят Корнелия Нинова в болницата под наблюдение. 

На Димитровден в болница бе приет и кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, който е и заместник на лидера на БСП. Москов дал положителен тест за коронавирус и още на 21 октомври бил карантиран, но по-късно здравословното му състояние се влошило и се наложило да бъде хоспитализиран. 

Положителни проби за Covdi-19 дадоха също Кирил Добрев от Националния съвет на БСП и депутатите от левицата Иван Иванов, Анна Славова и Драгомир Стойнев.