"Имам много положително отношение към Корнелия Нинова, защото е активен борец, темпераментна, предана, устойчива, тя е много устойчив човек. Опитва се да овладее нещата, даже някой път по-емоционално, отколкото трябва. Затова е критикувам, както и за фризурата по някой път", каза Ламбо пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че по същия начин се е отнасял и към предишните лидери на партията - "и към Сергей, и към Георги", не е имал конфликти и с Мишо Миков. Но Нинова много му допаднала, защото винаги смятал, че жената е по-борбената и по неконюнктурната, защото в политиката има много игри и ако се закачиш, "потъва и опозиция, и всичко".

"Затова ние сме силна опозиция, колкото и другарят Цветан Цветанов да омаловажава нашата работа. Няма да скрия, че ние се готвим и за избори", заяви още Данаилов, който е зам.-председател на партията.

Той подчерта, че социалистите трябва да убедят обществото, че това, което се случва сега, няма да се случва при тяхно управление.

Според него скандалът около президента Румен Радев и руския патриарх Кирил се е разразил, тъй като духовникът е "нагазил малко по-дълбоко във водата".

По повод личния си живот Данаилов каза:

"След 90-та година се навъртяха предателите, които много ме изненадаха. Това се преодоля. Днес разбирам, че съм бил много прав, тъй като не съм се опитвал да им върна предателството".

Актьорът сподели, че след смъртта на съпругата си Мери е започнал да се замисля за евентуалните грехове, които може да е допуснал през живота си.

"Толкова ли съм греховен, за да изпитвам такива физически ужаси? Ако имам грях, то той е минимален. Не съм отнел права на човек, нито съм обиждал някого. Безгреховен едва ли има", каза още той.