На 50-годишна възраст почина един от най-големите български футболисти Трифон Иванов, пише в съобщение на сайта на Българския футболен съюз.

Вижте снимки >>>

Причината за преждевременната смърт на Трифон Иванов е масивен инфаркт, съобщи gong.bg. Тъжната вест потвърди кметът на Самоводене Николай Милаковски. Миналата година футболистът получи инфаркт и претърпя спешна операция.

В последните години Трифон заемаше поста председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, където спечели сърцата на хората в родния си град и региона с всеотдайната си работа за развитието на футбола.

Трифон Иванов ще остане в историята на българския футбол като един от най-добрите защитници – Футболист №1 на България за 1996 г., трикратен шампион на България с екипа на ЦСКА, а през 1996 г. става шампион на Австрия с "Рапид" (Виена).

Има 77 мача с 6 гола за "А" националния отбор на България, с който е бронзов медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г.

Паметен ще остане неговият гол във вратата на Русия на Националния стадион "Васил Левски" на 10 септември 1997 г., с който България се класира за Мондиал'98.

Преди да бъде голям футболист, Трифон беше голям мъж. С огромно сърце и винаги готов да помогне. Всички ние скърбим за загубата на един истински приятел. Почивай в мир, Трифоне!, написаха още от БФС.