Лек автомобил Рено със софийска регистрация самокатастрофира на Е-79, врязвайки се в изоставената от години караулка на КАТ на изхода на Благоевград в посока Дупница. Четирима души са ранени, съобщи "Канал 3".

Пътният инцидент стана в 15.50 ч. в м. "Антените". По неизяснени засега причини, лекият автомобил "Рено Сценик", управляван от 68-годишен мъж, движейки се от Благоевград към София, на прав участък се отклонява наляво. Минава през насрещното и на отбивка се врязва в караулката, която не е действаща от години.

При удара се разхвърчават фаровете на автомобила, а караулката е с изпочупени прозорци, външната й част е облята с масло.

В автомобила освен водача, пътуват още четирима души - мъж и три жени. Трите жени и водачът с две линейки са транспортирани за Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград.

Шофьорът има болки в гърдите, твърди, че диша трудно, една от пътничките е с болки в кръста и краката, другите две жени са с контузни рани по лицата.

Петият пътник-мъж, който пътува на предната седалка, е невредим, той няма обяснение как реното без спирачен път минава през насрещното и се врязва в караулката. Най-вероятно водачът е заспал, тъй като не е имал оплаквания преди удара.

На отбивката с пункта на КАТ има паркиран от сутринта микробус, лекият автомобил по чудо не се врязал в него. Блъснал се е в ъгъла на караулката, вътре всичко е изпочупено.

В момента пострадалите, които идват от Юндола, пътувайки за София са на изследвания в отделението по образна диагностика на МБАЛ-Благоевград. По данни на този етап и четиримата са без опасност за живота.