Кола се преобърна на пътя между Перник и София, малко преди Владая. Двама са пострадали.

В района на катастрофата настилката е хлъзгава, има и мъгла. Причините за инцидента се изясняват, предаде bTV.

В момента слаб сняг вали в областите Перник, София и по високите места в областите Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Смолян и на Твърдишки проход в област Велико Търново, което увеличава предпоставките за поледици, съобщиха от АПИ. От агенцията призовават шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия и да не предприемат рискови изпреварвания и маневри.

Снимка: Фейсбук групата "Снимай Перник, нека всички видят"

Пътуващи сигнализираха за непочистен сняг по пътищата между Перник и Радомир в посока Кюстендил. Според тях пътят не е бил опесъчен. Не е имало и снегопочистващи машини.

Прогнозата е валежите над по-голямата част от страната постепенно да спрат. Не се  очаква образуването на значителна снежна покривка. Пътищата са мокри и хлъзгави, на места са възможни заледявания. В планинските райони е облачно и вали сняг. Според Планинската спасителна служба няма регистрирани инциденти с туристи извън пистите.

Очакванията са към края на януари да завали сняг, който ще се задържи. А утре температурите ще са малко по-високи от днес. През новата седмица шансовете за валежи са минимални. Но рано сутрин ще има мъгли и ниска облачност. До края на седмицата максималните температури плавно ще се понижат от 7-8 градуса до 3-4.