След сблъсъка трамвайното движение е спряно за около 15 минути, а трима души, които са били с леки наранявания, са отведени към болнични заведения.

Отклоняване на вниманието на ватмана и неспазване на дистанция е причината за сблъсъка между двата трамвая. Това съобщи зам.-директорът на Столичен електротранспорт Иво Василев, който е бил на мястото на инцидента,предаде "Фокус".

Единият трамвай е настигнал предния трамвай, при което му е нанесъл малко щети в задната част. Ватманът си признава. Инцидентът е обработен от КАТ, каза Василев.

„Ватманите са попитали - дали има пострадали. Ако няма пострадали, трябва да освободят движението; ако има пострадали, да останат на място и да изчакат. Никой не се е обадил, че е пострадал и те са освободили движението и са отишли в Красна поляна, където са обработени от КАТ, каза Василев.

„Впоследствие са се обадили трима души, че са пострадали. В болница „Пирогов” са постъпили двама души и една жена е постъпила във ВМА. Едното от момчетата, постъпили в „Пирогов”, е освободено, защото му няма нищо, другото го боли лакътя. Жената е във Военна болница, защото при удара тя е била на седалка и се е ударила в предната седалка”, посочи Василев.

Ватманът ще бъде наказан най-вероятно с последно предупреждение за уволнение, защото до сега за четири години няма други провинения, каза още Иво Василев. Движението е освободено още на момента, каза още Василев.