Тя сключи споразумение с прокуратурата, одобрено от Районния съд в Благоевград.

Наказанието й е 1 г. лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, както и лишаване от право да шофира за 2,5 г.

Съдът определи 27-годишната Фечея да плати разноски по делото в размер на 1600 лв., както и 230 лв. за писмен и устен превод. Тези суми ще бъдат приспаднати от 5000 лв., които тя внесе като парична гаранция, съобщи standartnews.

На 23 август м. г., около 11,15 часа, на главен път Е-79, в района на местността "Османска чешма" в Кресненското дефиле, Фечея блъсна с колата си Петров и Ковачев, които са се движили по банкета край пътя.

Тя е карала лек автомобил "Ауди 6" в посока Гърция. В колата с нея бил съпругът й и 9-месечното им бебе. Семейството има и по-голям син.

Според съда румънката е нарушила правилата за движение, не се е съобразила с пътния знак, забраняващ движение над 40 км/час. Карала е с 64 км/ч и  не е контролирала непрекъснато автомобила, загубила контрол над управлението на ляв завой, навлиза в десния банкет и е предизвикала катастрофата по непредпазливост.

По това време Боян Петров и Андрей Ковачев са правили обследване на водите в района на Кресненското дефиле във връзка с предстоящото изграждане на автомагистрала „Струма" през дефилето.

При удара Ковачев получи средни телесни повреди, счупвания на дясна ръка и травма на ляв крак. Алпинистът Боят Петров пострада по-тежко. Той получи счупвания на ляв крак, дясна ръка, трайно затруднение на движенията на тялото и бе с временна опасност за живота.

Преди дни Боян Петров се отказа от плановете си да изкачи най-високия връх на планетата - Еверест (8848 м), тази година.

44-годишният Петров е бил на изследвания, които са показали, че не е 100% готов в началото на април да замине за Хималаите и да започне аклиматизация и подготовка. Открити са различия в мускулната маса на двата му крака, в резултат на недостатъчно възстановяване. Освен това той е прекратил спироергометричното натоварване на бягаща пътека след само 8 минути, защото е почувствал болки.

"Тестът показа, че физически се възстановявам добре, но, знаейки, че Еверест е голяма хапка, която аз няма да преглътна с моментната ми недовъзстановеност, ще се наложи да си пренаредя плановете", обясни алпинистът.