В 15.05 часа на тел. 112 е постъпил сигнал за катастрофа между автобус и ТИР, възникнала на около 40 м преди разклона за сливенското село Камен, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Незабавно към мястото са насочени екипи на полицията и Бърза помощ, които са извозили пострадалите с линейки към МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен, уточни говорителят на сливенската полиция Велина Петкова, цитирана от БТА.

Според първоначалните данни, при изпреварване, автобусът, пътуващ в посока Ямбол, се е ударил челно в движещия се в насрещното платно товарен автомобил с чужда регистрация.

При пътния инцидент са пострадали 15 души – двамата водачи и 13 пътници. В сливенската болница са приети шофьорите и шестима от пасажерите, други седем души са транспортирани до болницата в Ямбол. По сериозно е състоянието на водача на автобуса, сред останалите няма тежко пострадали, уточниха от МВР.

Зам.-директорът по медицинските дейности на болницата в Сливен д-р Хрисант Хрисантов коментира пред "Фокус", че двама от ранените са приети в болницата - единият е с открита фрактура на левия крак, а вторият - с рана на едната ръка. На останалите седем души се оказва медицинска помощ и тепърва ще се уточнява състоянието им и необходимостта от престой.

По информация на bTV в автобуса са пътували около 30 души. Повечето от тях са  преподаватели, които се връщали от празнуване на вчерашния 24 май във Велико Търново. Става дума за учители от Ахелой и Поморие, съобщи Нова телевизия.

На мястото на катастрофата се извършва оглед. Продължава работата по изясняване на причините, довели до инцидента. Движението в района е спряно в двете посоки. Автомобилите, пътуващи към Ямбол, се пренасочват през село Гергевец, а пътуващите в посока Сливен - през селата Камен или Крушаре.

(Очаквайте подробности)