Сигналът за пътния инцидент, който е станал на пътя към село Храброво, е подаден минути след 5 часа.

Лек автомобил "Пежо 206" е излязъл от пътното платно и се е ударил в дърво. На място са загинали 19-годишният шофьор от шуменското село Ново Янково и 17-годишният му спътник от село Блъсково, който е пътувал на предната дясна седалка, уточниха за Дир.бг от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна.

Установено е, че водачът е бил неправоспособен.

На мястото на катастрофата е извършен оглед. Продължава работата за изясняване на причините за тежкия инцидент, причинен най-вероятно от несъобразена скорост.

По неофициална информация на Нова телевизия момчетата са употребили алкохол преди да се качат в колата. Те отивали за цигари до Провадия, когато катастрофирали.

Същевременно в интервю за bTV директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски коментира, че възможността пътни полицаи да спират автомобили за проверка без задължителния до момента аудио и видеозапис е с цел намаляване на катастрофите.

Терзийски обясни, че от началото на годината до юни въпреки въвеждането на мобилните камери за контрол расте броят на тежките пътнотранспортни произшествия и броят на ранените.

ъм настоящия момент нашите ресурси са ограничени – август и септември са изключително тежки, тъй като много от хората излизат в отпуск, пътува се много. Целта е да спрем войната по пътищата", допълни директорът на Националната полиция.

367 души са загинали при катастрофи от началото на годината до 30 юли. От тях 16 са деца, сочат оперативните данни на "Пътна полиция", предоставени на Дир.бг. Общо за периода в страната са станали 3915 пътно-транспортни произшествия, а ранените са 4868. От тях над 480 са деца.