Сблъсъкът е бил толкова силен, че се е счупил бетонният стълб, поддържал навеса на чешмата.

Наложило се е пожарникари да режат колата, за да го извадят, съобщи пред "24 часа" зам.-председателят на Общинския съвет в Куклен Фаик Коркмаз.

Пострадалият е транспортиран в Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив. Има опасност за живота му.

От пресцентъра на лечебното заведение съобщиха, че са планирани две животоспасяващи операции. В момента се извършва първата операция от екип на Първа хирургия, тъй като Илхан Кадир има разкъсан далак и черен дроб. След това ще бъде извършена втора операция от екип ортопеди, тъй като 34-годишния мъж от Куклен има две счупени бедра и счупена опашна кост. Също така е счупена и челюстта му, но тази операция ще бъде впоследствие при стабилизиране на състоянието му.

От Областната дирекция на МВР в Пловдив уточниха, че сигналът за тежката катастрофа е подаден на тел. 112 в 8.30 ч. Илхан Кадир е пътувал сам.
По първоначални данни произшествието настъпило заради движение с несъобразена скорост с пътните условия и загуба на контрол.

Работата по случая продължават служители от сектор “Пътна полиция” – Пловдив. Очаква се да излязат резултатите от пробата за алкохол на и.д кмет на Куклен.

Кадир не участва в местните избори - не е кандидат за кмет и не фигурира в листата за съветници.

На 3 февруари 2012 г. в пловдивската УМБАЛ "Св. Георги" почина кметът на Община Съединение Евгений Маринчешки, който катастрофира тежко две седмици преди това на магистрала "Тракия".
44-годишният Маринчешки, който бе кмет за трети мандат, шофирал лекия си автомобил "Ауди А6", когато загубил управлението и се ударил в разделителната мантинела.