Трагедията стана на 28 май 2009 г., когато неизправен автобус помете над 30 души. 18 от тях загинаха, а други 14 бяха ранени. Повечето от жертвите бяха жители на Ямбол и околните села, отивали на събор за църковния празник Спасовден.

След продължил 3 години процес, в средата на март 2012 г. Върховният касационен съд потвърди присъдите от по 10 години затвор за шофьора Господин Господинов и собственика на автобуса Слав Славов.

Два месеца по-късно стана ясно, че 63-годишният Славов е изчезнал преди да бъде въдворен в затвор, за да излежи наказанието си. Въпреки че мъжът бе обявен за издирване и до днес той не е открит и задържан. По неофициална информация собственикът на автобуса убиец е успял да стигне до САЩ, където живее дъщеря му.

Шофьорът Господин Господинов пък влезе в затвора, но няколко месеца след това бе намерен мъртъв в килията си. Аутопсията показа, че е починал от инсулт. Оказа се, че преди да започне делото срещу него, той е успял да прехвърли и разпродаде цялото си имущество, за да не могат роднините на загиналите да търсят обезщетения от него.

Няма да има правосъдие. Нещо куца в тая държава", лаконични бяха тогава почернените близки, които не успяха да заведат гражданско дело срещу Слав Славов, тъй като трябваше да платят огромни суми за разноски. Те нямаха тези пари и делото бе прекратено. 

Все пак близките получават обезщетение от фирмата, застраховала автобуса. Така попадат обаче на следващата порочна практика – казват им, че трябва да сключат договор с посредник, който да гарантира изплащането на сумите, като посредникът получава 5% от всяко обезщетение. Ако се откажат от договора, неустойката е 5 хиляди лева.

Две седмици преди катастрофата автобусът-убиец минава технически преглед в сервиз в град Елхово и в протоколите пише изправен. Експертизите после доказват, че това не е така и от месеци ръчната и крачната спирачки не работят. Сервизът, допуснал този автобус да превозва хора, не понася никаква отговорност, а собствениците му не са привлечени като обвиняеми.