Мерките срещу разпространението на COVID-19, които държавата е въвела, на този етап са адекватни. Много по-здраво трябва да се ангажират частните болници в борбата с пандемията. Това коментира пред Нова тв вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.

"Министърът на здравеопазването действа адекватно. Чудя се как издържа. Мога да кажа, че прави всичко, което може", коментира вицепремиерът.

Освен това проблемите засягат всички, а "вирусът не прави разлика между управляващи и обикновени хора". "Познавам депутати, които се лекуват вкъщи, защото няма място в болниците. Познавам и депутати, които са доброволци в болниците", заяви Каракачанов.

"Когато казвам с какво не съм съгласен, казвам как да се направи. Много е лесно да се критикува. Аз не съм казал, че правителството не се справя. Много е лесно да критикуваш, когато не носиш персонална отговорност", заяви Каракачанов.

Той добави, че е поставил въпроса за изчезващите от аптеките лекарства и по него се работи.

"Въпросът с липсата на лекарства е обсъден и по него се работи", посочи той.

"Около 2% от личния състав на Министерство на отбраната са заразени. Това не е голямо число", каза Каракачанов.

Вицепремиерът коментира и позицията, която сме изразили пред Северна Македония. "Позицията е както на българския премиерът, така и на външния министър и на вицепремиера. Единствената нормална перспектива за Западните Балкани е членство в ЕС. Северна Македония не може да чака някой да ни натисне. България е суверенна държава. Мисля, че от македонската делегация разбраха, че България не се шегува", обяви той.