Специализираната болница за активно лечение по детски болести "Проф. Иван Митев" получи днес детска линейка за неонатална помощ, дарена от "Капачки за бъдеще" - благотворителната инициатива, която всяка година в различни градове на страната събира пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, предаде БТА.

Снимка: БТА

Един от организаторите на кампанията - Лазар Радков, достави лично линейката. Той връчи ключовете за нея на изпълнителния директор на болницата - д-р Благомир Здравков.

Снимка: БТА

Друг от организаторите на "Капачки за бъдеще" - Росица Стакева, посочи, че това е четвъртата дарена линейка. Ще бъде използвана за транспортиране на бебета от цялата страна, като болницата "Проф. Иван Митев" разполага с необходимото оборудване, каза тя.

Средствата за линейката са събрани от рециклирането на пластмасовите капачки и бутилки и на кенчета, от продажбата на артикули на инициативата, както и от дарения от физически лица и фирмите, обясни Стакева.

Снимка: БТА

Другите линейки са дарени в лечебни заведения в Русе, Плевен и Пловдив.

Попитана какво послание носи инициативата "Капачки за бъдеща", Стакева каза, че капачката символизира идеята, че с малки стъпки може да се случат големи неща.