Още от 20.30 часа в събота, 23 юни, обновеният амфитеатър "Арена Свети Влас" преливаше от желаещи да изслушат "Възгледите на един учител за народното творчество" на Камен Донев. Без остатък бяха заети всичките нови 500 седящи места, а много млад народ буквално седеше излегнал върху удобните стъпала на амфитеатъра.

Официален сайт

При представянето на спектакъла Любен Дилов -син свали, специално носената за целта шапка на публиката - в знак на уважение - и към "реставраторите" на амфитеатъра за амбицията им да превърнат мястото в новото артистично средище на Черноморието. Той предложи в нощта срещу Еньовден, веднага след спектакъла зрителите да отидат заедно за билки, като ги предупреди, че билките не се пушат, а варят на чай. С много смях и шеги беше представен артистичния календар на амфитеатъра до края на сезона, в който присъстват много концерти, впечатляващи театрални заглавия за известни трупи, както и поне три пъти седмично специални забавления за най-малките посетители и жители на Свети Влас.

Официален сайт

Ентусиазираната публика посрещна с бурен възторг "лекцията" на Камен Донев. Той пък и се отблагодари с близо 32-минутна импровизация преди началото на самия спектакъл, която накара половината зрители буквално да се търкалят по земята от смях.

Разгърната в горещите дни на лято 2018, програмата на Амфитеатъра предлага концерт на руския поп изпълнител Владимир Маркин, караоке вечери, Балкански фестивал и още хитови постановки като "Жена ми се казва Борис" с Любо Нейков, Гъмов и Шайбата и "Редки Тъпанари", очакват се още концерти на "Сигнал", Коцето Калки и др.

За следващия сезон екипът на амфитеатъра планира да увеличи седящите места до 1000 и да разшири спектъра на културната си програма. Сътрудничеството на екипа с руски промоутъри вещае за сезон 2019-а някои знаменити имена на руската поп-сцена, прочути стенд-ъп комици, оперни и балетни спектакли.

Афитеатърът на Свети Влас наистина стартира амбициозно новият си живот отправяйки предизвикателство на богатия културен календар на Бургас, Несебър и Созопол. Дали ще успее? Засега има най-важното - страст към изкуството и изключително гореща и вярна публика.