Новият епизод на "Trendy" e корпо-нереален подкаст за филма - "Фи1.618" на Теодор Ушев, визуален артист, аниматор, носител на най-големите награди за авторска анимация в света, номиниран за Оскар за "Сляпата Вайша".

"Става дума за една тоталитарна система, която е близка до фашизма и комунизма" - разказва Тео и допълва - "С алюзиите, който прави със света, който е безкнижен. С алюзията с олигарсите. С алюзията към една варварска тоталитарна държава, която създаде война".

Тео разказва за мотивацията си да създава критично изкуство - "Още от малък ме научиха да оцелявам в свят, който е враждебен. Научиха ме да "варя свинските уши".

Споделя и впечатленията си за реакциите след филма - "Много хора гледат филма и не го разбират. И когато имаш усещането, че някой се прави на по-умен от теб - тогава яростта е много свирепа. А ние сме много мили към зрителите".

Режисьорът разказва и за среща със зрител в Пловдив, който му казва -"С този филм ще си изградиш сериозна фен база сред младите хора, които ще гледат и следващите ти филми". По този повод Тео казва, че филмът е направен именно за младежка аудитория, с много внимание и любов.

Чуйте аудиото!

Първият пълнометражен филм на Теодор Ушев "Фи1.618" е сред 10-те най-гледани в България, заедно с холивудските блокбастъри.

Още от подкаста:

На какво се гради "био-оптимизма" на Тео Ушев?

Какъв ще бъде светът без книги?

Какво би казал на затворници?

Би ли станал безсмъртен?

Чуйте аудиото!

Снимки: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Apple Podcasts - Anchor - Pocket Casts - RadioPublic