Очевидци спасиха четири полуприпаднали деца, оставени в заключена българска кола в гръцкия град Серес.

Наблюдателни минувачи извикали полиция, след като малчуганите, които били на възраст между 3 и 8 години, не реагирали на почуквания по стъклото на автомобила, съобщи Нова телевизия.

Пристигналите униформени счупили стъклата на колата и така отворили вратите, като извадили децата, на които е оказана спешна помощ. Родителите пристигнали малко по-късно и обяснили, че са били на вечеря. Възрастните се оправдали за оставените деца с това, че били заспали.

Случаят се разиграва на фона на изключително високи температури. Срещу родителите, които са били задържани и освободени от полицейския участък около 4.30 ч. сутринта, има образувано досъдебно производство.

През август 2016 година 8-месечно бебе бе заключено от майка си - д-р Таня Попова от Две могили, повече от половин час в кола при 33-градусова жега на русенска улица и се наложи полицията да разбива автомобила. След инцидента жената твърдеше, че оставила бебето в колата, защото спяло, а трябвало за да остави набързо документ в Здравната каса.