На това състезание представяте не само вашите умения, а и Българската армия, затова ви пожелавам успех и на добър час. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който участва в церемонията по изпращането на българския военен отбор за участие в Седмите световни военни игри в Китай.

След като постиженията на военните спортисти бяха представени на церемонията, министърът на отбраната им пожела успех на състезанието в Китай, като изрази убеждението си, че отборът отива добре подготвен и добре ще представят военния ни спорт.

На церемонията в МО присъстваха също заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, високопоставени офицери, китайският аташе по отбраната. Нека всеки от вас постигне максимума от това, за което се е подготвил, и всички ние да ви посрещнем на летището с повече медали и успехи, за славата на Българската армия и спорта в нея, пожела Андонов.

Българската делегация за Седмите световни военни игри ще бъде ръководена от заместник-началника на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, който също пожела успех на отбора. Ръководител на българската мисия е полковник Венелин Дерибеев.

Делегацията включва 36 човека, от които 22-ма спортисти в 8 вида спорт от различни военни структури, треньори, съдии, ръководители и официални лица. Спортната надпревара ще се състои в Ухан от 18 до 27 октомври. На всеки от спортистите министърът на отбраната даде икона на Св. Георги Победоносец.

Българският военен спорт става пълноправен член на третата по големина световна спортна организация - Международния съвет за военен спорт /CISM/, още през 1991 г. - 13 години преди присъединяването на страната към НАТО. Преди CISM са само Международният олимпийски комитет и ФИФА.