Бившият главен прокурор Иван Гешев ще съди за клевета министъра на правосъдието Атанас Славов, както и бившия вътрешен министър и адвокат Емануил Йорданов.  Това става ясно от официално съобщение на "Граждански блок". 

"Както обещах, смятам да съдя всички лъжци. Яростната медийна атака срещу "Граждански блок" и мен персонално означава, че политическият боклук се е уплашил от хората. Уплашил се е, че ще го изметат и вкарат в затвора, където му е мястото.

Днес заявявам, че ще предам на съд за клевета Емануил Йорданов и министъра на правосъдието Атанас Славов, както и че ще направя същото и с всеки следващ лъжец. Въпреки, че за Славов не знам дали може да осъзнава свойството и знамението на извършеното от него, предвид обстоятелството, че заяви, че съм Господ. Очаквам неговата вменяемост да бъде изследвана, чрез съдебно- психиатрична експертиза в хода на съдебното производство", съобщава Гешев. 

Вчера Славов коментира връзката между Иван Гешев и кръговете около Мартин Божанов-Нотариуса и Петьо Еврото. Той смята, че тя е "явна" и се е твърдяла от самите участници - от Петьо Еврото и от Мартин Божанов.

"Една негова реплика е - "Ние си говорим с Господ", имайки предвид главния прокурор. Самата тази връзка трябва да се разследва", подчерта правосъдният министърът.

Гешев коментира още: 

"Според генерал Патън, ако се въргаляш в калта с прасе, ти ще се окаляш, а на него ще му хареса. Е, нека се търкалят на воля. Тъжното е, че ни управлява политически отпадък който превръща държавността ни в руини. Затова, за да оцелеем като нация и държава, трябва да ги изхвърлим на бунището на историята".